0turf

Visa videon på Youtube

Ett galet stort event med fina priser

Det har i Turf-kretsar talats om det största och mest galna Turf-eventet någonsin. Missa inte chansen att göra din egen bedömning – anmäl dig till Turf Championship Kalmar 2014 som går av stapeln den 30 augusti.

Årets Champion kommer att lämna Kalmar med en splitter ny och fullt utrustad Turfcykel i bagaget. Massor med andra fina priser utlovas, till exempel en airbag-hjälm, mobiltelefoner med mera.

bike

Förstapris: Championcykeln Focus lost lagoon – finns även i dammodell.
Vinnarcykeln sponsras av Adels Cykel & Sport i Kalmar.

airbag

Andrapris:
En modern airbag cykelhjälm sponsrad av företaget Hövding.

Ungdomar under 20 år kan anmäla sig till en särskild ungdomsklass (de deltar även i huvudtävlingen) med fina priser som sponsras av Sparbanksstiftelsen Kronan. Alla deltagare vid eventet får en liten gåva från Kalmar Vatten AB.

En Turfupplevelse

strutturfTurf Championship Kalmar 2014 är tänkt att bli en heldagsupplevelse, där vi har en lång uppladdning på eventområdet vid Fredriksskans idrottsplats. Grindarna öppnar kl 09.00. På eventområdet kan du – utöver att träffa massor med glada turfare – bland annat delta i minitävlingen Strutturf, Turffrågesport, köpa Turflotter, fika eller ta en korv/hamburgare.

Du kan förhandsanmäla dig till Strutturf via anmälnings-formuläret.

Champion T-shirt och Turfklocka

Via anmälningsformuläret kan du även köpa snygga event T-shirts i bomull eller funktionsmaterial till förmånliga priser. Passa även på att teckna dig för en unik Turfklocka som kan behövas även om många av oss anser att ”There is always time for Turf”:

turftshirt-turfklocka

Championtävlingen

Du kan förhandsanmäla dig till tre olika tävlingsklasser:

  • Gå- eller joggingturf
  • Cykelturf
  • Cykelturf – ungdomsklass upp till 20 år

Totalvinnaren blir Årets Champion oavsett vilken klass du deltar i.

Själva tävlingen startar kl 13.00 och pågår under 2 timmar och 30 minuter. Efter uppvärmning lämnar alla deltagare Fredriksskans kl 12.45 för att inta valfri startposition runt om i Kalmar.

Prisutdelning och Championbankett

Efter tävlingen återsamlas alla på Fredriksskans för stor prisutdelning kl 16.00. Förutom årets Turf Champion och de främsta deltagarna i varje tävlingsklass korar vi vinnarna i Strutturf-tävlingen, Turffrågesporten och Turflotteriet. Dessutom lottar vi ut ett antal priser till de som deltagit i eventet.

Tre timmar senare, kl 19.00, är det dags för stor Championbankett med trerättersmiddag och underhållning på Stars & Stripes. För er som vill hålla igång länge är det öppet till kl 03.00. Du anmäler dig till banketten via anmälningsformuläret där du kan välja på ett antal huvudrätter och desserter.

Cykelverkstad på eventområdet

Behöver du trimma cykeln innan start? På eventområdet finns Adels Cykel & Sports minicykel-verkstad som hjälper dig för en billig penning. I cykelverkstaden kan du även köpa diverse cykel-tillbehör, hjälmar, cykelkläder och billiga gula reflexvästar.

Boende

Kalmar Turfförening har träffat avtal om rabatterat boende på Hotell Brofästet och Hotell Svanen som ligger nära Fredriksskans och centrum.

Hotell Brofästet
enkelrum 600 SEK/natt
dubbelrum 800 SEK/natt
Frukost ingår.
Uppge bokningskod: kalmarturf
Telefon: 0480-42 70 00

Hotell Svanen
vandrarhem 6-bäddsrum 265 kr/natt/person,
hotell enkelrum 595 SEK/natt
hotell tvåbäddsrum 375 SEK per person/natt
Frukost ingår i alla typer av boenden.
Uppge bokningskod: turfgame
Telefon: 0480-255 60

Hyra cykel

Om du är intresserad av att hyra cykel under eventet – kontakta Kalmar Turfförening via
kalmarturfforening@gmail.com

Säkerhet

Gällande trafikregler gäller under eventet. Ta inga risker utan tänk på din egen och andras säkerhet.

Du som cyklar måste bära cykelhjälm. Har du gul reflexväst ta med den så du syns ordentligt i trafiken. Saknar du väst kan du köpa en i cykelverkstaden på eventområdet.

Förvaring av prylar

På eventområdet kan du tryggt och utan avgift lämna in dina prylar i en bevakad effektförvaring.

Anmälan och frågor

Turf Championship är ett öppet event men om du vill delta i en särskild tävlingsklass så måste du anmäla dig via det elektroniska formulär som du hittar via länken nedan. Via formuläret kan du även boka in dig på Championbanketten, förhandsanmäla dig till Strutturf-tävlingen samt köpa T-shirt och Turfklocka. Information om hur du hanterar betalning m. m. finns i anmälningsformuläret.

Sista dag för anmälan är den 15 juli 2014.

Information om vilka som har föranmält sig (nickname) kommer att uppdateras veckovis på www.kalmarturf.se

Har du frågor om eventet – mejla oss via kalmarturfforening@gmail.com

Eventposter och trailervideo

Hjälp oss gärna att sprida info om eventet bland dina Turfkompisar på hemmaplan.

poster_small

Ladda ner affisch – stor version

Sprid vår trailer-video inför eventet

Välkommen till Kalmar!

Kalmar Turfförening