turfseachallenge

Turf Sea Challenge
Kalmar 2015

Anmälningsformulär:

 

Anmälda deltagare

Kalmar Turfförening satsar på att återupprepa förra årets succé – men nu byter vi element från land till hav, eller rättare sagt till innanfjärd med lugnt vatten.

Missa inte chansen att anmäla dig till Turf Sea Challenge Kalmar 2015 – det första och största kanotturfeventet någonsin.

Den 29 augusti klockan 13.00 till 15.00 räknar vi med att se minst 100 turfare fördelade i minst 50 kanadensare på Malmfjärden i Kalmar.

Det vinnande paret i Turf Sea Challenge kommer att lämna Kalmar med var sin gummibåt i bagaget. Båten är speciellt anpassad och lämplig för att ta vattenzoner. Massor av andra fina priser utlovas.

Alla tävlar i par med ett och samma nickname i en och samma tävlingsklass. Den deltagare vars telefon inte används får givetvis ta en eventzon för att erövra eventmedaljen.

båt

1:a pris: 

Vinnande turfkanotpar får varsin gummibåt Seahawk med plats för fyra pers.

Mer av en Turfupplevelse än en tävling

Turf Sea Challenge Kalmar 2015 blir en ny häftig Turfupplevelse där vi laddar upp på eventområdet vid Fredriksskans IP i Kalmar från kl. 10.30.

På eventområdet kan du – utöver att träffa många glada kanotturfare – bland annat delta i Turfmingelbingo, köpa Turflotter, fika eller ta en korv/hamburgare innan start. Du måste också hinna hämta ut och göra i ordning kanoten samt kanske tjuvträna lite med din Turfkamrat. Kom därför i god tid före start!

Turf Sea Challenge T-shirt

t-shirtVisa att du deltagit i det första Turf-kanoteventet någonsin genom att beställa en snygg event-T-shirt i funktionsmaterial för endast 180 kr. T-shirten, som finns i XS, S, M, L, XL och XXL samt i dam eller herrmodell, beställer du via anmälningsformuläret.

Tävlingsregler, tider m.m.

Du tävlar tillsammans med en annan turfare i par, det vill säga max två turfare i varje kanot. Ni får enas om vilket nickname som ska användas som tävlingsnick. Detta anges särskilt i anmälningsformuläret.

Den som turfseachallengeinte använder sin telefon under eventet kan givetvis ta en eventzon för att få eventmedaljen men det är bara den anmälda tävlingstelefonens poäng som räknas in som resultat.

För att göra eventet så rättvist som möjligt är det endast tillåtet att använda kanoter av typen kanadensare i valfritt material. Flytväst är obligatoriskt för alla deltagare. I övrigt gäller vanliga eventregler (och sjöregler).

Själva tävlingen startar kl 13.00 och pågår under 2 timmar på Malmfjärden i Kalmar. För er som väljer att hyra kanot- och flytväst sker utlämning på eventområdet från kl. 10.30.

Alla förhyrda kanoter måste vara uthämtade senast kl 12.00 då sjösättningen påbörjas. Info om regler lämnas kl. 12.30 varefter alla intar valfri startposition ute på fjärden. Sjözonområdet och annan aktuell info kommer att mejlas ut till alla anmälda någon vecka innan eventet.

Säkerhet

Alla deltar i tävlingen under eget ansvar. Flytväst är obligatoriskt och ska bäras under hela tävlingen.

  • Stå aldrig upp i kanoten
  • Den som är hinner ikapp en annan kanot ska väja.
  • På skärande kurser har den kanot som kommer från styrbord (höger) företräde.

turfseachallengeSjöräddningssällskapet i Kalmar kommer att finnas i zonområdet för att snabbt undsätta om någon behöver hjälp eller om en kanot skulle slå runt. Det är varmt i vattnet och fjärden är grund.

Tänk på att ta med vattentäta fodral för telefonen (finns att köpa på eventområdet). Cykelhandskar fungerar bra när man paddlar.

Prisutdelning och Sea Challenge-bankett

Efter tävlingen återsamlas alla på Fredriksskans för prisutdelning klockan 15.30.

Klockan 19.00 är det dags för stor Sea Challenge-bankett med grillbuffé med dessert och underhållning på Stars & Stripes i Kalmar hamn. Fördrink, medelhavsbuffé, dessert och kaffe för endast 250 kronor. För er som vill hålla igång länge är det öppet till kl 03.00.

Du anmäler dig till banketten via anmälningsformuläret.

Hyra av kanadensare och flytväst

Kalmar Turfförening hyr ut 50 kanadensare och 100 flytvästar på eventområdet för 75 kr per turfare, dvs. 150 kr per startande par. Var och en anmäler sig individuellt via anmälningsformuläret. Vill du ta med egen kanot/flytväst går det alldeles utmärkt men observera att endast kanadensare (ej kajaker) är tillåtna att använda under tävlingen.

Eventområde på Fredriksskans IP

eventomrade

Eventområdet är i år flyttat till norra delen av Fredriksskans IP. Evententrén ligger vid Jutegatan strax söder om zonen SomJutet. Incheckning sker innanför grindarna. Kanoter hämtas ut och sjösätts i kanotområdet.

Boende

Boka bra boende i god tid på Hotell Brofästet, telefon: 0480-42 70 00 och Hotell Svanen, telefon: 0480- 255 60 som ligger nära Fredriksskans och Malmfjärden. Hotell Svanen erbjuder sina gäster gratis lån av ett begränsat antal kanadensare. Enskild överenskommelse om lån av kanot måste träffas med hotellet.

Förvaring av prylar

På eventområdet kan du tryggt och utan avgift lämna in dina prylar i en bevakad effektförvaring.

Anmälan och frågor

Turf Sea Challenge är ett öppet event utan anmälningsavgift men du måste förhandsanmäla dig via anmälningsformuläret för att kunna delta i eventet. Föreningen måste veta hur många kanotekipage som ger sig ut och tävlar.

Anmälningsformuläret hittar du via länken nedan. Via formuläret kan du även hyra kanot/flytväst, (det finns 50 kanadensare att hyra – först till kvarn gäller) boka in dig på Turf Sea banketten och köpa T-shirts.

Om du gör en beställning kommer du att få en anmälningsbekräftelse med information om hur du ska betala.

Om du inte har någon kanotkompis att tävla tillsammans med så ange detta i anmälningsformuläret. Kalmar Turfförening kommer att utse en medtävlande. Du får information om vem som är utsedd via e-post.

Frågor om eventet kan skickas till kalmarturfforening@gmail.com

Sista dag för anmälan är den 1 augusti 2015.

Information om vilka turfare som har föranmält sig (nickname) och vilket tävlingsnickname som kommer att användas kommer att uppdateras på kalmarturf.se

Om du anmäler dig före den 1 juli får du en egen eventzon med ditt nickname.

Anmälningsformulär:

 

Teaservideo

Hjälp oss gärna att sprida info om eventet bland dina Turfkompisar på hemmaplan.

 

VÄLKOMMEN TILL EN NY HÄFTIG
TURF-UPPLEVELSE I KALMAR!

turfseachallenge