Poddes skolintervju

Turfaren Podde har gjort en liten intervju för sin skolas räkning. Du kan läsa den här nedan.

TURF – GPS-spelet för alla

Turf är ett GPS-spel som unga och gamla kan spela. Allt du behöver är en mobiltelefon och ett glatt humör. Spelet går ut på att samla ihop virtuella spelområden eller “zoner” som man kallar det.

Det är en varm sommardag och många spelare är ute och tar dessa “zoner”. Folk är ute och solar, jag ser barn som har orientering vid stranden och folk är även ute och tränar.

Jag har kommit i kontakt med en av spelets mest erfarna turfare, MasterOfTurf eller Ulf som han också heter. På frågan om varför han började med Turf svarar han att det var en slump som mycket annat och att hans son Eric visade honom spelet för drygt 10 år sedan och sedan blev han fast.

Ulf berättar lite kort vad han tycker är bra med turf, han säger att det finns mycket men har valt ut främst 3 saker.

  • Det finns tre dimensioner. Den ena är att man får se platser som man trodde man aldrig skulle besöka och jag tycker det är även ett bra sätt att motionera på och det ger mig motivation. Jag tycker även om det sociala i Turf där man kan få träffa nya människor.

Ulf berättar att det man behöver för att spela turf är en smartphone som till exempel Iphone eller android och att ladda ner appen är helt gratis. Han säger även att man kan stödja spelets koncept genom att bli supporter. Man gör detta genom att betala för en uppgradering som gör att du kan ser din statistik.

På frågan om varför han tror appen har blivit populär så berättar Ulf att fler har fått upp ögonen för spelet och det beror nog på pandemin och mycket snack om appen i media.

  • Ja, i och med att fler måste stanna hemma så är fler tvungna att ta sig ut. Spelet har även spridits otroligt mycket utomlands, framförallt i Skottland där man nu ser många duktiga turfare.

Vid zonen som heter “´SUNDPARK” så visar MasterOfTurf lite mer detaljerat vad spelet innebär.

  • När du står inne i en zon så kommer det upp en mätare på vänster sida. När den är uppfylld så äger du zonen, den blir dessutom blockad så andra turfare måste vänta på zonen tills den är avblockad.

Intervjun lider mot sitt slut men Ulf avslutar med att säga att Turf helt enkelt är ett spel för alla, oavsett ålder. Ivrig att komma iväg och ta fler kontroller ser jag honom sedan cykla iväg mot ett soligt Stensö.